Турнето на прасетата

17.11.2023 Младежки дом

Нина Николина представя Кральо Потальо

Концерт спектакъл за деца над 6 години

С участието на

Нина Николина

Георги Маноел Димитров

Димитра Попова

26.11.2023

Младежки дом

„Отнася се до всички“

"Когато човек се държи странно и глупаво, дори да ви се струва, че се прави на интересен - знайте, че го прави, защото много го боли."
 Братята Константин и Михаил са преместени в елитна гимназия, в класа на София Алексиева, която не е типичният учител. Взаимоотношенията ѝ с учениците впечатляват с прямотата си, както и с огромното доверие, което им гласува. За новодошлите братя се знае единствено, че са сираци и че миналото им в предишни училища не е било безпроблемно. Комуникирайки помежду си на измислен от тях жестомимичен език, „новобраницте“ предизвикват възмущение и подигравки у добре обезпечените ученици. Есето, което госпожа Алексиева задава на класа, на тема „Как да предотвратим злото“ катализира негативните емоции в класа. Появяват се лидери, които защитават различни позиции - тийнейджърите са раздвоени между любопитството си към загадъчните братя и първосигналното отричане на всичко непознато и различно. Допълнително напрежение внася и фактът, че в училището периодично избухват пожари, чийто извършител не е заловен.
 

Склонни ли сме да приемаме различните?
Дали не сме приели за нормално да се държим грубо един с друг?
Замисляме ли се как думите и действията ни влияят върху останалите?
Може ли училището да бъде среда за личностно израстване?
Съществува ли днес връзката учител - ученик?
Думите гаранция ли са за успешно общуване?
 
Всички тези въпроси по един или друг начин намират отговор в спектакъла „Отнася се до всички“ от Дана Сидерос.
 
 
Превод и постановка – Александър Беровски
Сценография и костюми – Цецка Ивайлова
Музика – Васил Маринов, Пламен Мирчев – Мирона
Хореография и пластика – Диана Досева
Вокален педагог – Петър Алексиев
Плакат - Момчил Михайлов-Момо
 
Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество ‘22“

Изкачване на сградата на Община Пазарджик

На 30 септември и 1 октомври 2023 г. (събота и неделя) с начален час 10:00. Мястото, както досега е най-високата сграда в Пазарджик – общината.

Точният адрес е: гр. Пазарджик, бул. „България” № 2, югоизточен ъгъл, източната и южната фасада. Сградата е висока почти 60 метра, а фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки. Това прави възможно изкачването по два метода: спелео катерене и класическо катерене. Състезанията са любителски, но няма пречка да участват и професионалисти! Състезаващите се за време са с предимство пред гражданите, които искат просто да предизвикат възможностите си.